top of page

Рецепт гарячого какао давніх Майя

Оновлено: 28 січ.

какао плод, какао боби, теоброма какао

Давні племена Майя використовували какао для приготування гарячого напою, який мав велике значення для них, як святковий напій та пряме посвячення духовному світу. Ось спрощений рецепт для приготування гарячого какао у стилі давніх Майя:


Рецепт гарячого какао давніх Майя


Інгредієнти


  • 2 чайні ложки какао

  • 1-2 чайні ложки меду або цукру

  • 1/2 чайної ложки ванілі або кориці

  • щіпка солі

  • щіпка каєнського перцю

  • 1 склянка молока (можна використовувати також рослинне молоко, таке як кокосове або мигдальне)


Інструкція з приготування


  1. У каструлю помістіть молоко та нагрійте його на середньому вогні доки не буде готове.

  2. Додайте натерте какао, мед або цукор, ваніль або корицю, щіпку солі та каєнського перцю до молока, добре змішайте.

  3. Нагрівайте суміш на середньому вогні, постійно помішуючи, поки не почне кипіти.

  4. Перелийте напій у чашку та насолоджуйтесь ароматним гарячим шоколадом.


Індіанці варили какао дуже густим: зерна розтирали, змішували з водою та спеціями: кориця, гвоздика, кайєнський перець. Ще додавали кукурудзяне борошно – для поживності та густоти. Пили напій холодним та збитим до піни.


Нехай він смакує так само, як він смакував давнім племенам Майя!



27 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page