Рецепт гарячого какао давніх Майя
- bystrenger
- 9 січ. 2024 р.
- Читати 1 хв
Оновлено: 26 черв.

Давні племена Майя використовували какао для приготування гарячого напою, який мав велике значення для них, як святковий напій та пряме посвячення духовному світу. Ось спрощений рецепт для приготування гарячого какао у стилі давніх Майя.
Рецепт гарячого какао давніх Майя
Інгредієнти:
50 грам шоколаду 100% какао
2 чайні ложки тростинного цукру або меду (за смаком)
щіпка кориці
1/3 частина ванілі
щіпка солі
щіпка каєнського перцю
300 мл води
Інструкція з приготування
Подрібніть шоколад та нагрійте його на середньому вогні, доки він не розплавиться.
Додайте 150 мл води та змішайте блендером. Потім додайте спеції та воду, що залишилася.
Нагрівайте суміш на середньому вогні, постійно помішуючи, поки не почне кипіти.
Перелийте напій у чашку та насолоджуйтесь ароматним гарячим шоколадом.
Індіанці варили какао дуже густим: зерна розтирали, змішували з водою та спеціями: кориця, гвоздика, кайєнський перець. Ще додавали кукурудзяне борошно – для поживності та густоти. Пили напій холодним та збитим до піни.
Нехай він смакує так само, як він смакував давнім племенам Майя!
Коментарі