top of page

Як дегустувати шоколад?

Оновлено: 28 січ.


дегустація шоколаду

   Як дегустувати шоколад?


STRANGER створюється для насолоди, а не для звичайного поїдання солодощів! Тому хотілося б нагадати, як правильно дегустувати шоколад bean to bar.

Шоколад не повинен зберігатися в холодильнику. Вважається, що найкраще шоколад розкриває свої смакові якості при температурі не більше 20˚C.

Переконайтеся, що Ви не голодні. Інакше, Ви просто не помітите смаку. Якщо приступити до дегустації відразу після обіду, можна не відчути розмаїття смаків шоколаду.

Краще підготувати до тестування шматочки маленького розміру (6 х 6 мм). Після тестування кожного зразка, треба робити кілька ковтків води, щоб усунути післясмак. Не запивайте кавою.

Вода повинна бути кімнатної температури, щоб не притупляти рецептори і не затримувати танення наступного шматочка шоколаду. В якості альтернативи воді, можна використовувати звичайний білий хліб.

Ідеальний шоколад повинен бути блискучим. При розламуванні з дзвінким, різким хрускотом.

Якісний шоколад повинен танути в роті, мати бархатисту текстуру, в той час як низькоякісний шоколад може здатися жирним або восковим.

Під час дегустації можна почути найширшу гаму ароматів і смаків: фруктові ноти, аромат цитрусових, ягоди, карамель, горіхи. Цей список можна продовжувати до нескінченності, але все це відноситься до меланжерного шоколаду bean to bar.

До складу шоколаду входить до 600 з'єднань, які формують букет ароматів і смаків шоколаду (для порівняння, у вині їх близько 1500).

Приємної дегустації!



37 переглядів0 коментарів
bottom of page